Inspiratie

Verhalen vertellen en leven delen

Door de eeuwen heen hebben mensen elkaar altijd verhalen verteld zodat ze geïnspireerd blijven. Inspiratie laat je verder kijken dan je eigen wereld en draagt bij aan je persoonlijke groei. Op deze pagina vind je onze verhalen en die van deelnemers.

Laat je inspireren en neem de verhalen die je aanspreken mee in het dagelijks leven.


Bekijk en luister ons Krachtman-verhaal met Thomas en Jonathan van “Aan de man brengen”.

Ik ben meer waard

Ik had een boost nodig in mijn leven. Eigenlijk een flinke reset. Het was allemaal shit en ik vond mijn leven niet leuk. Mijn vriendin kwam toen met de Krachtman-flyer aan zetten, die ze van kennissen had gekregen. Er moest echt wat gebeuren dus dacht ik “Fuck it, ik ga ervoor!” En dat heb ik geweten. 

Ondanks dat ik het spannend vond om met andere mannen mijn verhaal te delen, werd er de eerste avond meteen werkelijke veiligheid gecreëerd. De oefening waarin ik me voor- en achterover liet bewegen tussen twee andere mannen was zo bijzonder. Ik werd gesteund en opgevangen en wist meteen “niemand laat mij hier vallen”. Fysiek maakt het zo eerlijk! En is daarmee zoveel krachtiger dan woorden. 

Vervolgens was het gaan met die banaan. De begeleiding van Boudewijn en Michiel noem ik onconventioneel. Waar ik normaliter alle tijd heb om een therapeut zelf te analyseren, lukte me dat hier niet. Ze voerden geen kunstje op. Er wordt goed gekeken naar wat ik deed en ze wisten mij te raken op plekken waar het werkelijk iets ging doen. 

Wat mij het meeste heeft geraakt is de familieopstelling die we gedaan hebben. Mijn thema ging over rouw en mijn vader. Het klopte allemaal. Dat wist ik omdat het rust heeft gebracht in mijn leven. De relatie met mijn vader is beter geworden en ik weet nu dat ik zelf wat van mijn leven moet maken. 

Het Krachtman-weekend heeft mij zoveel opgeleverd. Het feit dat we als mannen elkaar mogen steunen. Dat ik een winnaar ben en geen loser als ik vertel over de dingen die ik moeilijk vind. In mijn relatie ben ik ook een stuk leuker geworden, voor mijn vriendin en mijn dochter. Ik ben meer aandacht aan mezelf gaan besteden. Meer gaan bewegen, mijn hobby’s weer aandacht geven en mijn tarief heb ik omhoog gedaan. 

“Ik ben meer waard!” 

Mark (36)
Fit blijven

Wij van Krachtman weten hoe belangrijk bewegen en vrijheid voor mannen (en ja, ook voor vrouwen en kinderen) is. Daarom vind je op deze pagina twee oefeningen die je lichaam fit en je mind kalm houden.

Fit met Michiel

Focus en rust

Michiel heeft een mooie mindfulness meditatie voor je in onderstaande video. Dit draagt bij aan focus en meer rust in je leven.

Kalm met Michiel

Blijf geïnspireerd

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close